Ukrayna, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini ve Ukrayna’nın Dağlık Karabağ’daki durumdan endişe duyduğunu açıkladı.

Ukrayna Dışişleri ve Bakanı Dmitriy Kuleba,

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, brifingde savaşın her zaman bela ve yıkım olduğunu belirterek “Mevcut durum, donmuş çatışmaların dondurulmadığını ve her an patlayabileceğini gösteriyor.” dedi.

Ülkelerin toprak bütünlüğünü desteklemek önemine değinen Kuleba “Azerbaycan’ın toprak bütünlüğümüzü desteklemesi gibi biz de Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Konumumuz değişmeden kalıyor.” diye vurguladı.

Kuleba, Ukrayna’nın Azerbaycan ve Ermenistan büyükelçiliklerine, bu ülkelerdeki Ukrayna vatandaşlarına her türlü yardımı sağlama talimatı verdi.

Azerbaycan Azerbaycan Savunma Bakanlığı basın servisi gece yaptığı açıklamada Ermeni Silahlı Kuvvetlerinin 2,300 askerinin öldüğü ve yaralandığını, 130 zırhlı aracının ise imha edildiğini bildirdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com