Ukrayna Azerbaycan Sanayici ve İşadamları Derneği İftarı’nda Türk Toplulukları Birarada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Azerbaycan Sanayici ve İşadamları Derneği (ATU) düzenlediği iftar programı Kiev’de bulunan Hilton Oteli’nde gerçekleşti.

Ukrayna’daki Azerbaycan ve Türk işadamları başkent Kiev’de Hilton Oteli’nde gerçekleşen iftarda biraraya geldi. İftara T.C. Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Azerbaycan Büyükelçisi Azer Hudiev, Ukrayna milletvekili ve Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov, (TİKA) Ukrayna Program Koordinatörü Esin Acar Ergin, iki ülkenin diplomatları, EkoAvrasya Ukrayna yönetim kurulu başkanı Evren Damyan, başkan yardımcısı Emre Karatepe, genel sekreter Kadir Çurku; ayrıca Türkiye, Azerbaycan ve Ukraynalı işadamları, gazeteciler ve akademisyenler katıldı. İftarın açılış konuşmasında Ukrayna Azerbaycan Sanayici ve İşadamları Derneği (ATU) başkanı Ali Aliyev bir konuşma yaparak tek millet iki devlet vurgusunu yaptı.

Daha sonra, T.C. Kiev büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere Türkiye ve Azerbaycanın bir bütün olduğunu, kardeş olduğunu ve bu coğrafyada Tatar, Gagauz, Ahıska Türkleriyle beraber daha büyük bir aile olduklarını kaydetti.

İftar toplu resim çekiminden sonra tamamlandı.

 

 

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com