Ukrayna, Avrupa’daki en kötü COVID-19 test puanına sahip

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Eski Sağlık Bakan Yardımcısı Pavel Kovtonyuk Facebook sayfasından yaptığı bir analizde Ukrayna’nın, koronavirüs enfeksiyonu COVID-19 testi için Avrupa’da en kötü oranı kaydettiğini belirtti.

Koronavirüs Covıd-19 Test

Koronavirüs enfeksiyonunun tespit oranı kabul edilebilir değeri % 5 iken, Ukrayna’da % 11’dir dedi.

Pavel Kovtonyuk “Tespit oranı% 11’dir. % 5 kabul edilebilir olarak kabul edilir. Bu oranlar Polonya’da % 3, Almanya’da % 0.9. Yani, daha fazla test yapmaya başladık. Ancak test yaptığımızdan daha fazla hasta var. İspanya’da oran da yüksek olup % 8’dir. Şu anda Avrupa’nın en büyük salgını var ve her gün 8-9 bin yeni hasta kaydediliyor.” dedi.

Ukrayna içindeki durum daha da kötü olduğunu belirten Kovtonyuk “Vakaların hızlı bir şekilde arttığı bölgelerde, bu rakam ölçek dışına çıkıyor. Örneğin Çernovtsi’de % 23 Harkov ve Odessa’da % 17, Ternopil’de % 16. Tek istisna Kiev ve % 5. Kiev’de her gün yaklaşık 5 bin test yapılıyor, bu tüm testlerinde dörtte-beşte biri kadar. Bu, durumu göreceli kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor.” dedi.

Testlerin % 80’inin özel laboratuvarlarda yapıldığını da vurgulayan Kovtonyuk “Bu hem iyi hem de kötü olarak bahsedilebilir. Bu laboratuvarların genel sisteme entegre olması ve hastaneler için testler yapması iyidir. İnsanların oraya kendilerinin gitmesi kötü, çünkü devlet laboratuvarlarında testler için uzun süre beklemek zorunda kalıyorlar (sistem entegre değil) Gerçek durumun ne olduğunu bilmiyorum. Ben sadece başka bir şeyle karşılaştım.” dedi.

Kovtonyuk, bir temas izleme sisteminin uygun testler olmadan mantıklı olmadığını da sözlerine ekledi.

Kovtonyuk, “Bir vaka tespit edilmezse veya uzun süre sonra tespit edilirse, takip ve izolasyonun neredeyse hiçbir etkisi olmayacaktır.” diye durumu özetledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com