Ukrayna, aşısız ülkeye girişlerde 14 gün boyunca kendi kendine izolasyon uygulayabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Ofisi (OP), geleneksel haftalık toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın Ukrayna’ya giriş yapan tüm aşılanmamış kişileri 14 günlük kendi kendine tecriti zorunlu kılmayı teklif ettiğini söyledi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın talebinde ayrıca kişiler isterlerse 7. günün sonunda PCR testi yaptırabilirler ve negatif test sonucu alırlarsa tecriti sonlandırabilecekler.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi “Sağlık Bakanlığı, dünyanın ve Avrupa’nın belirli bölgelerinde, özellikle Delta varyantı nedeniyle COVID-19 insidansındaki artışla bağlantılı olarak devlet sınırını geçerken kontrolü güçlendirmeyi önermektedir.” denildi.

Raporda, yalnızca 18 yaşın altındaki Ukraynalıların ve bu şartın yürürlüğe girmesinden önce ülkeyi terk edenlerin bu yükümlülükten muaf tutulmasının önerildiği belirtiliyor.

Ayrıca Başbakan Denis Şmigal, herkesin aşı olabilmesi için sınır kontrol noktalarında aşı noktalarının oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, geçtiğimiz hafta, birkaç ay içinde ilk kez yeni teşhis edilen COVID-19 hastalarının sayısının önceki haftaya göre 253 artarak 3460’a yükseldiğini söyledi.

Bildirildiği gibi, şu anda Ukrayna’ya (hangi ülkeden olursa olsun) gelen yabancıların, sınırı geçmeden 72 saat önce negatif bir PCR sonucuna veya ekspres teste veya DSÖ tarafından acil kullanım onayı almış olan aşılarla yapılmış tam bir aşı olduğunu onaylayan bir belgeye sahip olmaları gerekmektedir.

Temmuz ayı başlarında, Delta türünün yayılması nedeniyle Ukrayna, Hindistan, Büyük Britanya, Rusya ve Portekiz’den gelenlere ekspres testler başlattı. Yabancılar, reddederlerse Ukrayna’ya alınmamakta, Ukraynalılar ise kendilerini tecrit etmektedirler.

Ukrayna’da daha önce, girişte kendi kendine izolasyon gerekliliği oldukça uzun bir süre yürürlükteydi, ancak PCR testinin negatif çıkmasından hemen sonra kaldırılıyordu.

ukrhaber.com

Ukrayna’nın Kırım’ın işgali sebebiyle kaybı 135 milyar dolar olarak hesaplandı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com