Ukrayna Antalya Konsolosluğu’ndan muhtaç vatandaşlara yardım projesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Antalya’daki Ukrayna Konsolosluğu ve Ukraynalı Diaspora temsilcileri muhtaç durumdaki Ukrayna vatandaşlarına gıda ve diğer ihtiyaçları için yardımcı olacak bir proje başlattı.

Antalya’daki Ukrayna Konsolosu Vyaçeslav Khomenko bu konuda yaptığı açıklamada “İhtiyaçları belirlemek için, Dışişleri Bakanlığı adına elçilikle koordinasyon içinde sıkıntıların giderilmesi ve eve dönme yöntemleri, ürün, maske veya diğer ihtiyaçlar hakkında talepleri almak için bir grup kurduk. Bu tür taleplerden listeler oluşturuyoruz, daha sonra paketler yapıyor ve gönderiyoruz. Böylece 15 aileye (45 kişi) yardım edilmiştir, bugün 14 aileye daha götürülecek (yaklaşık 40 kişi), yarın Alanya’ya gideceğiz, orada 10 aile var, sonra Kemer’e gidilecek.” dedi.

Şu anda Antalya’da kalmak zorunda olan Ukraynalıların çoğu turizm sektöründe yer alan mevsimlik işçiler.

“Turizm endüstrisindeki mevcut durum nedeniyle, turizm işinde çalışmak için gelmiş Ukraynalıların çoğu, herhangi bir gelirleri olmadan yaşamaya çalışıyor ve eve dönme fırsatı bulamadıkları için zor durumda kaldılar. Yardıma ihtiyaç duyanlar arasında, aynı zamanda uzun zamandır burada yaşayan Ukraynalı vatandaşlar var, bunların bazıları 65 yaşın üstünde.” dedi.

Global Tarım Ürünleri CEO’su Pavel Şimkoviç ve Val Et fabrika sahibi Ivan Şevçenko da dahil olmak üzere, Antalya’da uzun süredir kendi işlerini başarıyla yürüten Ukraynalılar, ürünler konusunda yardımcı olmaktadır.

Konsolos ayrıca Ukraynalıların ilgili formu doldurarak Antalya Belediye Binası’ndan gıda paketi şeklinde yardım alabileceğini de ekledi.

Türkiye’de yaşayan Ukraynalılar Facebook’ta oluşturulan grubu takip edebilirler. https://www.facebook.com/groups/214208363186823/

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com