Ukrayna altı yılda AB’den 16.5 milyar Euro hibe ve kredi çekti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Birliği, Avrupa finans kurumları ile birlikte 2014 yılında vaat edilen yardım miktarını önemli ölçüde aştı

Avrupa-birliği

Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan Ukrayna ile Ortaklık Anlaşmasının uygulanmasına ilişkin raporda belirtildiği gibi, Avrupa Birliği, Avrupa finans kurumları ile birlikte, 2014 yılından bu yana Ukrayna için 16.5 milyar Euro’nun üzerinde hibe ve kredi seferber etmiştir.

Bu arada, aynı süre içinde Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna’ya yalnızca ulusal güvenlik alanında olmamak üzere toplamda, 4.1 milyar doların üzerinde yardım sağladı. Aynı zamanda, Dışişleri Bakanlığı programları için ayrılan 448 milyon $ ‘lık tahsis, geliştirme programları için yaklaşık 285 milyon $ ve güvenlik programları için yaklaşık 163 milyon $’ı içermektedir.

Raporda, Amerika Birleşik Devletleri’nin, COVID-19 salgınıyla mücadele çabalarında Ukrayna’yı tıbbi ve insani ihtiyaçlar konusunda desteklemek üzere 41 milyon dolardan fazla para sağladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com