Ukrayna, altı ülkeyle daha serbest ticaret anlaşması müzakerelerine hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Igor Petraşko düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’nın 6 ülke ile daha serbest ticaret bölgesi anlaşmaları müzakere etmeye hazırlandığını belirtti.

Bakan, ihracat fırsatlarının genişletilmesi kapsamında bu pazarların Ukrayna ürünleri için önemine dikkat çeken Petraşko, bu ülkelerin Mısır, Tunus, Ürdün, Vietnam, Endonezya ve Çin olduğunu söyledi.

Petraşko, Ukrayna’nın Avrupa Birliği ile serbest ticaret anlaşmasını güncellemek için görüşmelere çoktan başladığını da sözlerine ekledi. Bu anlaşmanın yenilenmesini 2021’de yaşayacakları zorluklardan biri olarak nitelendirdi. Bu tür müzakereler Kanada ve Kuzey Makedonya ile de devam ediyor.

Ukrayna’nın Türkiye ile STA görüşmeleri ise devam etmektedir.

  • 21 Ocak 2019’da Ukrayna ve İsrail bir STA imzaladı. Ukrayna ile İsrail arasındaki anlaşma 1 Ocak 2021’de yürürlüğe girecek.
  • 16 Aralık 2020’de Verkhovna Rada, İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşmasını onayladı. Anlaşma Ukrayna mallarının % 98’ini etkileyecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com