Ukrayna altı ayda 165 milyon dolarlık süt ürünleri ithal etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2021 yılının ilk altı ayında Ukrayna’da üretilen süt, geçen yılın aynı dönemine göre %5.6 azalırken, süt ürünleri ithalatı artmaya devam ediyor.

Süt Ürünleri

Ukrayna Süt İşletmeleri Birliği başkanı Vadim Çagarovskiy, konuyla ilgili bir basın toplantısında “Ukrayna’daki et ve süt endüstrisinin daha da gelişmesi, devlet desteğinin etkinliği ile belirlenecektir. Süt endüstrisi hakkında konuşursak, o zaman derin bir krizde olduğunu söyleyebiliriz. Ve bu yılın ilk yarısına ilişkin istatistikler, bu krizin daha da kötüye gittiğini gösteriyor.” dedi.

2021 yılının ilk altı ayında, geçen yılın aynı dönemine göre %5.6 daha az süt üretildi ve Ukrayna’daki inek sayısı 1.66 milyon başa düştü.

Ayrıca, Çagarovskiy’ye göre, Ukrayna’da tereyağı, lor ürünleri ve yağsız süt tozu üretiminde gözle görülür bir düşüşe yol açan işleme için hammadde alımlarında da %12’lik bir düşüş oldu.

Aynı zamanda süt ürünleri ithalatı da arttı; Bu yılın ilk yarısının sonuçlarına göre, geçen yılın aynı dönemine göre 25 milyon dolar fazla olacak şekilde süt ürünleri ithalatı 165 milyon dolara ulaştı.

Uzman “Bugün mevcut olan devlet desteği seviyesi ve 1.2 milyar UAH’dan bahsediyoruz, hem süt hayvancılığının hem de bir bütün olarak endüstrinin kalkınma ihtiyaçlarını karşılamıyor.” dedi.

ukrhaber.com

Türkiye’ye ikinci çeyrekte en çok turist Ukrayna’dan gitti

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com