Ukrayna açık kara sınır kapılarını 19’a düşürdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara göre 7 Nisan’dan itibaren Ukrayna’nın devlet sınırı sadece karayoluyla ve belirlenen 19 kontrol noktasından geçilebilecektir.

Devlet Sınır Servisi, hükümet kararına atıfta bulunan bir bildiri yayınlayarak, “00: 00’dan itibaren değişikliklere tabi. 7 Nisan 2020’de 115 kontrol noktası geçici olarak kapatılacak ve yaya trafiği devam 28 kontrol noktası da geçici olarak askıya alınacak. Ukrayna yetkilileri ve komşu ülkelerin yetkili organları tarafından getirilen tüm kısıtlamalar göz önüne alındığında, 7 Nisan’dan itibaren Ukrayna’nın devlet sınırını kendi araçlarınızla geçebileceğiniz sadece 19 kontrol noktası var.”

Bu kontrol noktaları: Yagodin, Krakovets, Ujgorod, Tisa, Dyakovo, Porubnoye, Palanka-Mayaki-Uygun, Starokozaçye, Reni, Mogilev-Podolskiy, Goptovka, Yunakovka, Baçovsk, Senkovka, Milovoye, Semkovka, Novi Yariloviçi, Slavut, Vypostoviçi ve Domanovo.

Ayrıca, yetkili bakanlıkların kararı ile tahliye uçuşlarında kısıtlayıcı tedbirlerin hariç tutulması da mümkündür.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com