Ukrayna, AB’ye bal ve meyve suları ihracatı için yıllık kotalarını şimdiden tüketti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrainian Agribusiness Club tarafından verilen bilgiye göre 25 Ocak itibariyle Ukrayna, Avrupa Birliği’ne bal, üzüm ve elma suyu gümrüksüz ihracatı için 2021 cari yılı için ayrılan kotaları tüketti. bunu Facebook sayfasında bildiriyor .

Bal üretim

Ayrıca, organizasyona göre, yerli ihracatçılar Avrupa Birliği’ne yumurta, yumurta ürünleri ve kesilmiş kümes hayvanı eti tedarikine yönelik üç aylık kotalarını da (Ocak-Mart) tüketti.

Ocak ayının başından bu yana, yıllık mısır ihracat kotalarının % 74’ü, şeker tedarik kotalarının % 43’ü, tahıl ve unun % 24’ü, işlenmiş domateslerin % 18’i, nişastanın % 9’u, buğdayın % 8’i ve kanatlı karkaslarının ihracatı için üç aylık kota tükendi.

Ukrainian Agribusiness Club, Ukraynalı ihracatçıların bu tür ürünler için yıllık kotaları 2021’in ilk çeyreğinin bitiminden önce tamamen tüketeceğini tahmin ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com