Ukrayna, 4 ülkeden gelen yolculara sınırda zorunlu test başlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, 23 Haziran’da Ukrayna hükümetinin Hindistan, İngiltere, Rusya ve Portekiz’den gelen vatandaşlar için sınırda zorunlu koronavirüs testi uygulamaya karar verdiğini söyledi.

Bakanlığa göre, karar 25 Haziran’da yürürlüğe girecek.

Yetkililer, bu ülkelerde “Delta” adı verilen koronavirüs varyantının yayılması nedeniyle bu tür önlemlerin alınmasına karar verdi.

Ukrayna’da 23 Haziran itibarıyla bu tip koronavirüse ait iki vaka tespit edildi.

Sınırda, bu ülkelerden gelenlere ekspres test yöntemi uygulanacak. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı, testin ücretli mi ücretsiz mi olacağını, pozitif sonuç bulunursa bir kişiye ne olacağını ve analizin sadece yabancılara mı, yoksa Ukrayna vatandaşları dahil herkese mi yapılması gerektiğini belirtmedi.

Ayrıca Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukraynalılara COVID-19’un “Hint” türünün patlak vermesi nedeniyle Rusya, Hindistan, Büyük Britanya ve Portekiz‘e seyahat etmekten kaçınmalarını tavsiye etti.

Yayınlanan mesajda “Ukrayna halkının sağlığını korumak ve devletimizdeki salgın durumun kontrolünü sağlamak için yeni, agresif koronavirüs SARS-CoV-2 “Delta” suşunun hızla yayılmasıyla bağlantılı olarak, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna vatandaşlarının bu tip COVID-19’un en çok görüldüğü Hindistan, İngiltere, Portekiz, Rusya Federasyonu’na salgın durumu tamamen stabilize olana kadar seyahat etmekten kaçınmasını şiddetle tavsiye etmektedir.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com