Ukrayna 15 milyon doz Novavax aşısı alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, Amerikan şirketi Novavax’tan ek beş milyon doz aşı üzerinde anlaştığını, ancak teslimatların Temmuz’dan önce olmayacağını söyledi.

Maksim Stepanov

Ukrayna, Amerikan şirketi Novavax’tan beş milyon doz daha koronavirüs aşısı tedariki için onay aldı.

Bakan “Hintli Pune ve dünyanın en büyük aşı üreticisi Serum Enstitüsü’nden bir başka olumlu haber. Amerikan aşısı NovaVax’ın Ukrayna’ya arzını artırmak için müzakereleri başarıyla tamamladık.” dedi.

Bakana göre, Ukrayna NovaVax aşısından beş milyon ek doz alacak, bu ise bir anlaşma imzalanarak güvence altına alınacak.

Stepanov Facebook mesajında “Ukrayna’da beklediğimiz NovaVax aşılarının toplam hacmi bugün 15 milyon. NovaVax aşı teslimatlarının Temmuz 2021’den itibaren planlandığını hatırlatmama izin verin.” diye yazdı.

Bu arada Sağlık Bakan Yardımcısı Svetlana Şatalova, AstraZeneca koronavirüs aşısının önümüzdeki günlerde Ukrayna’ya ulaşacağını söyledi. İlk parti halihazırda Ukrayna’ya doğru yola çıkmış durumda. Açıklamasına göre Şubat ayında, onaylanan programa göre Ukrayna’da aşılama başlayacak.

Şatalova’nın açıkladığı Covishield’ın AstraZeneca lisansına sahip bir Hint aşısı olduğunu belirtmek gerekir.

Daha önce Stepanov aşılama için 15 Şubat tarihini verdiğini ancak bunun gerçekleşmediğini hatırlatabiliriz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com