Ukrayna, 10’dan fazla ülkenin vatandaşlarını Çin’den tahliye ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakanı Arsen Avakov tarafından belirtildiğine göre vatandaşlarını tahliye etmek için 10’dan fazla ülke yardım talebinde bulundu ve Ukrayna 36 yabancıyı da Çin’den tahliye ediyor.

Rbc.ua’nın verdiği habere göre, Norveç, İsrail, Belarus, İspanya, Karadağ, Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Kosta Rika, Panama ve diğer ülkelerin temsilcileri tahliye için yardım istedi.

Buna ek olarak, 50 Ukraynalı da tahliye edilecektir. Tahliye sürecinde çalışacak olanlar, otobüsteki şoförden doktorlara ve tahliye edilen vatandaşların bulunduğu tüm tesisin yaşamını sağlayacak insanlara kadar bakteriyolojik koruma kıyafetleri giyecekler. Tahliye 20 Şubat’ta başlayacak.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı koronavirüs patlak vermesiyle bağlantılı olarak Wuhan’dan (Çin) tahliye edilenleri barındırmak için ana ve yedek tesisler oluşturmaya karar vermişti.

Wuhan’dan Ukraynalıların tahliyesi sırasında ARVI semptomları olan kişilere izin verilmeyecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com