Uber yöneticisi platform sürücülerinin kazançlarından bahsetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Orta ve Doğu Avrupadan sorumlu Ukrayna Geliştirme Müdürü Georgi Sokolyanski “Ekonomik Gerçek” isimli bir röportajında Ukraynalı sürücünün Uber komisyonu sonrasında net kazancının 25-30 bin UAH şeklinde ülkedeki ortalama maaştan çok yüksek olduğunu belirtti.

Sürücülerin Uber‘in platformlarında daha fazla sipariş bulunduğundan, diğer platformlardan daha fazla kazanabileceğini belirtti.

Sokolyanski’nin açıklamasına göre, nakit ödemeler sürücüde kalır ve yolcu nakit olmayan bir ödeme yöntemi seçerse, Uber’e ödenir, Uber komisyon düştükten sonra sürücünün ödemesini yapar.

Bakınız: Uber, Kiev’de Uber Shuttle’ı Başlattı

Ayrıca, Uber yöneticisi Uber’in sürücülere vergi kaydı onayını vermeyi istediğini belirtti. Ancak sürücüler kendilerini şirket açarak bireysel girişimciler olma konusunda isteksiz olduklarını; defter tutma işlemine girmemek için filo aracılarına ek komisyon ödeyerek çalıştıklarını belirtti.

Sokolyanski “Sürücülerin şirket açması zor. Belki de, nesnel olarak, bu o kadar zor değil, ama sürücü için zor. Araba kullanmak istediğiniz için vergi dairesine gitmek istemezsiniz. İşlemleri yapmak, kayıtları tutmak için zaman gerekiyor, benim görüşüme göre, bunların modern ve yapısal bir taksi reformunun neden gerekli olduğunun bir sebebi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com