Uber, Kiev’de Uber Shuttle’ı Başlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uber, Mayıs ayında yeni bir hizmet olan Uber Shuttle’ın lansmanını yaptı. Uber Shuttle seçilen güzergahl boyunca ilerleyen bir minibüs içerisinde koltuk rezervasyonu yapılabilir bir hizmet çeşidi. Servis şimdilik Kiev içinde çalışacak.

Uber “Birkaç hafta içinde, temiz ve kullanışlı bir Uber Shuttle’dan yüksek kalitede ve uygun fiyatla bir yer ayırtabilirsiniz, bu nedenle artık toplu taşımada ayakta gitmeniz veya dolu olduğu için binememeniz sözkonusu olmayacak” şeklinde bildirdi.

Güzergahlar ve ücretler hakkında net bilgi Uber Shuttle’ın piyasaya sürüldüğü gün belirtilecektir. Şimdiye kadar, Uber kullanıcı ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için resmi blogunda bir anket başlattı.

Hizmet bir minibüs ile kısa süreli araç kiralama arasında bir şey olacak ve bu şekilde çalışacak. Yolcular Uber uygulaması aracılığıyla “minibüste” bir yer ayırtarak kalkış ve varış yerini belirten bir rezervasyon yapacaklardır. Program birkaç dakika içinde aynı yöne gitmesi gereken yolcuları bulacak ve seyahatin maliyetini rapor edecektir.

Bir minibüs, otobüs durağında bir yolcu için en fazla birkaç dakika bekleyecek. Sürücünün yolcuyu alıp bırakacağı duraklar, varış yerinden belli bir mesafeye kadar uzak olabilir, bu durumda uygulama duraktan varış noktasına yürüyüş rotasını da gösterecektir.

Benzer bir hizmet olan Uber Bus şu anda Kahire ve Meksika şehri Monterrey’de çalışıyor.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com