TUSİB Yeni Yönetim Kurulu Seçildi, Zafer Özbay Tekrar Başkanlığa Getirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB) Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 25 Mart 2019 Pazartesi günü, TUSİB üyesi işadamları ve profesyonel yöneticilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

TUSİB merkezinde düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul  toplantısında yeni yönetim kurulu, sicil kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.

İki ülke ulusal marşlarının dinlenilmesinden sonra, Mete Karaer bir konuşma yaptı.

‘2018 yılında yapılan Genel Kurul’da seçilen Yönetim Kurulumuz, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ekonomik ilişkilerin kuvvetlenmesi, karşılıklı ticaretin arttırlması, yatırım ikliminin iyileştirilmesi her iki ülke iş insanlarının ihtiyacı olan kanun ve mevzuat değişikliklerinin hayata geçmesi için çaba gösterdi ve tüm ilgili kurumlarla iletişimini sürdürdü’ diye konuşan Karaer, sözlerine ;

‘sizlere faydalı olacağını düşündüğümüzü özel konferans ve etkinlikler düzenlendik. İş insanlarımızın ekonomik faaliyetlerinin her aşamasında karşılaştıkları, problemlerin resmi makamlara iletilmesi ve takibi konusunda girişimler yapıldı. Uzun zamandır hepimizin gündeminde olan, serbest ticaret anlaşmasının nihayete ermesi için, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine her aşamada destek olunmaya, faydalarının her uygu ortamda izahı için çalışıldı’ diyerek devam etti.

Yeni üyelerin de yer alacağı, tazelenmiş, güçlenmiş Yönetim Kurulu’nun, yeni yönetimde başarılı faaliyetlere imza atacağından emin olduğunu ifade eden Mete Karaer, TUSİB üyelerine güveni için teşekkür ederken, yeni yönetime başarılar diledi.

Divan kurulu üyelerinin seçiminin ardından, mali rapor ve faaliyet raporları okundu.

Toplantıda söz alan Zafer Özbay ise, katılan TUSİB üyelerine ve konuklara teşekkürlerini  bildirdiği konuşmasında TUSİB’in 2012 yılında Ukrayna’da faaliyet gösteren seçkin Türk işadamları ve Türkiye’de sektörlerinde önde gelen bazı firmaların Ukrayna’daki iştiraklerinin profesyonel yöneticileri tarafından kurulduğunu kaydetti.

Ukrayna’daki yatırım miktarı, cirosu, çalışan sayısı gibi farklı objektif kriterleri gözönünde bulundurarak, seçilen firmalarla üye sayısını belirli bir rakama getirmiş bulunan TUSİB’in, Ukrayna iş dünyasıyla ilgili güncel konulardan haberdar etmek, üyelerimizin farklı sektörlerdeki iş deneyimlerini birlik üyelerimizle paylaşmak, üye firmalarımız arasında sinerji yaratarak firmalar arasında oluşabilecek iş fırsatlarını oluşturduğunun altını çizdi.

TUSİB’in üyeleri arasındaki iletişim ve dayanışmanın haricinde Türkiye-Ukrayna arasındaki iş ilişkilerini geliştirmek adına Türkiye devletinin belirlediği stratejileri, Kiev Büyükelçiliğimizle koordineli olarak, azami seviyede yerine getirmeye çalışmakta olduklarını kaydeden Zafer Özbay, her geçen yıl yeni üyeleri ile güçlenen TUSİB’in Ukrayna iş çevreleri ile Türk iş çevreleri arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade etti.

TUSİB Genel Seçiminde, TUSİB’in yeni üyesi Daş Group adına Azad Aliev üyelik belgesini aldı.

25 Mart’ta yapılan seçimde TUSİB’in yeni yönetim organları belirlendi.

Buna göre Yönetim Kurulu üyeleri

Sezai Parlak – SEP COMPANY

Zafer Özbay  – ENTREPRENEUR

Can Uğurlucan-  EREN HOLDING-LACOSTE

Haldun Güvenir – LISCA

Hasan Başer – UDK’den oluştu.

Genel Kurul toplantısının ardından gerçekleştirilen ilk Yonetim Kurulu toplantısında TUSIB Yönetim Kurulu Başkanlığına Zafer Özbay atandı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com