Türkiye’ye ikinci çeyrekte en çok turist Ukrayna’dan gitti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) toplamda 4 milyondan fazla turistin Nisan-Haziran aylarında ülkeyi ziyaret ettiğini 2021’in ilk çeyreğine göre %56 daha fazla olduğunu söyledi. İlk sırada ise Ukraynalılar var.

Turizm-Türkiye

Türkiye’nin turizm sektörü geliri ise 2021’in ikinci çeyreğinde %22.5 arttı. Bir önceki çeyrekte 2.452 milyar dolardan 3 milyar doları aştı.

Yabancı turistler Türkiye’nin toplam turizm sektörü gelirinin %75’ini sağlamıştır. Geri kalanı yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları tarafından karşılanmaktadır.

Ukrayna’ya girişte yeni kısıtlamalar 5 Ağustos’ta devreye girecek

İkinci çeyrekte en çok yabancı turist ise 349 bin 196 kişi ile Türkiye’ye Ukrayna’dan geldi. İkinci sırada 236 bin 307 kişi ile Alman vatandaşları var. Rusya, İran ve Bulgaristan’dan ise 100 binden fazla kişi geldi.

TÜİK ayrıca tüm gelirin yaklaşık 2.5 milyar dolarının kendi kendine seyahat eden turistlerden geldiğini bildiriyor. Grup turlarından elde edilen gelir ise 566 milyon dolar.

Nisan-Haziran 2021 döneminde yabancı ziyaretçiler Türkiye’de günde ortalama 64 dolar harcarken, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları günde 44 dolar harcadı.

ukrhaber.com

Radutskiy: Ukrayna aşısızlara kısıtlamalar getirmek zorunda kalacak

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com