Türkiye’ye gidiyor görünerek Avrupa uçaklarına binmeye çalışan 3 kişi Borispol’de yakalandı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Pasaport kontrol noktasını yasa dışı yollardan geçmeye çalışan üç Türk vatandaşı, Ukrayna Devlet Sınır Servisi tarafından tespit edilerek yakalandı.

Borispol havaalanında gerçekleşen olayda 3 Türk vatandaşı farklı noktalara iki bilet alarak hazırladıkları sahte pasaportları ile Batı Avrupa ülkelerine giden uçaklara binmek istediler.

Sınır noktasından geçişlerinde İstanbul uçuşuna binmek için işlemlerini yaptırdılar.

Ancak bu esnada Kontrol Noktası’nda bulunan sınır muhafızlarının dikkatini çektiler. Sınır muhafızları hızla harekete geçerek kişiler üzerinde yaptıkları aramalarda aslında İtalyan ve İspanyol pasaportları kullanarak Belçika, İsveç ve İngiltere’ye gitmek istediklerini ortaya çıkardılar.

Bakınız: Ukrayna’dan Polonya’ya kaçak yollardan gitmeye çalışan 6 Türk daha yakalandı

Yapılan araştırmada sahte seyahat belgelerinin 1.000, 5.000 ve € 7.000 karşılığında satın alındığı öğrenildi. Ek olarak, sınır muhafızları yabancılardan ikisinin, farklı uçuşlarda seyahat etmelerine rağmen birbirlerini tanıdıklarını tespit etti.

Yasadışı eylemler nedeniyle yabancılar idari sorumluluk gereği soruşturmaya alındı ve 3 yıllığına Ukrayna topraklarına girmeleri yasaklandı.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com