Türkiye’den Ukrayna’ya koruyucu malzeme desteği

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Covid-19’la mücadele kapsamında Türkiye’den Ukraynaya tıbbi malzeme yardımı bugün Borispol havalimanına ulaştı. Uçağı Kiev Büyükelçisi ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı birlikte karşıladı.

Türkiye'den Ukrayna'ya Tıbbi Yardım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatı üzerine Ukrayna’ya gönderilen tıbbi yardım, 150 bin maske ve 500 tulum başta olmak üzere yüz ve göz koruyucularıyla birlikte dezenfektan da içeriyor.

Yardım uçağını Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar ile yardımların gönderileceği Kiev Çocuk Hastanesi Başhekimi İrina Sadovyak birlikte karşıladı.

Kiev Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada “Bu zor dönemde Türkiye tüm dostlarının yanındadır. Stratejik ortağımız Ukrayna ile dostluğumuzun en yeni halkası olan bu yardımımız, Ukraynalı sağlık personeline pandemiyle mücadelede güç katacak, sağlıklı günleri yaklaştıracak.” denildi.

Ukrayna’ya gelen kolilerin üzerinde Türkiye ve Ukrayna bayraklarının yanısıra, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin “Ümitsizliğin ardında nice ümitler vardır. Karanlığın ardında nice güneşler vardır” sözleri Türkçe ve Ukraynaca olarak yer aldı.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com