Türkiye’den Ukrayna’ya kaçak kanser ilacı taşıyan Ukraynalı yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ankara-Kiev uçuşunda bir yolcu değeri 300 bin grivnanın üzerinde kaçak ilaçla yakalandı.

Başsavcılık basın servisinden bildirildiğine göre kolluk kuvvetleri Türkiye‘den Ukrayna‘ya kaçak bir dağıtım kanalının faaliyetini durdurdu, muhtemelen sahte kanser ilaçları sevkiyatı yapıyorlardı.

“Soruşturmaya göre, Ankara-Kiev uçuşu ile gelen Ukrayna vatandaşı bir yolcu Ukrayna gümrük bölgesine 300 bin grivna üzerinde sahtecilik belirtileri ile ilaç ithal etmeye çalıştı.” denildi.

Ukrayna’da ve yurtdışında sahte ilaçların üretimi ve satışı ile uğraşan bir suç örgütünün faaliyetlerine ilişkin soruşturma devam etmektedir.

Daha önce, SBU Ukrayna‘da sahte ilaç üretimi yapan büyük ölçekli bir suç grubunun faaliyetlerini engellemişti. Sahte ilaçların fiyatları 10 bin grivna civarlarında idi.

Ayrıca Dinyeper‘da sahte ilaç üretimi yapılan bir yer tespit edildi. Suçlular, kökeni ve kalitesi bilinmeyen alkol içeren büyük miktarlarda ilaç yaptılar. Sahte ürünler Ukrayna genelinde eczanelere ve tıbbi kurumlara satıldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com