Türkiye’deki Ukraynalılar aileleriyle biraraya gelmek için sınırların açılmasını istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İzmir’deki Ukrayna Dayanışma Birliği Ukrayna diasporasının Türkiye’deki temsilcileri ailelerle yeniden bir araya gelmek için sınırların açılmasını istediklerini belirten bir mesaj yayınladı.

Pasapot Kontrol

Yayınladıkları mesajla Ukrayna’dan sınırların açılması konusunda tarih beklediklerini belirten temsilciler “Hepimiz covid-19 ile ilişkili tehditleri anlıyoruz. Bununla birlikte, pandemi kaynak ülkesi Çin de dahil olmak üzere çoğu ülke yavaş yavaş karantinadan çıkıyor. Yunanistan, Türkiye, Gürcistan yakın gelecekte turist alacak. … Ancak, Ukrayna hükümeti Ukraynalıların engelsiz şekilde ülkelerini ziyaret edebileceği ya da ailelerinin gelebileceği net tarihler vermiyor… Ukrayna’da, diğer ülkelerde oturma izni ile “sıkışmış” binlerce Ukraynalı vardır.Genel olarak, sorun herkesi ilgilendirir. Ama biz, her şeyden önce, düzenli uçuşların ne zaman başlayacağını bilmek istiyoruz. Neden bizim ülkemiz yetkilileri komşu ülkelerin yetkilileri ile görüşüp tarih vermiyor.” şeklinde itirazlarını belirttiler.

Bazı medya organları Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın yurtdışına uçuşları açmak için görüşmelere başladığı da bildirildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com