Türkiye’deki 17. Ukraynalılar derneği Konya’da kuruldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Konya’da da Ukrayna Kültür, Karşılıklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği resmi olarak tescil edildi. Slav nüfusunun resmi olarak Konya’da kayıtlı ilk topluluğu ve Türkiye’deki 17. topluluk oldu.

Konya’daki Ukrayna Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Facebook sayfasında “İyi haberimiz var: Konya’da Ukrayna Topluluğu! Ukrayna toplumu, asırlık tarihi kent Konya’da resmi olarak tescillendi” denildi.

Konya Sivil İlişkiler Daire Başkanı Selahattin Seyhan, dernek üyelerine topluluk kayıt belgesini takdim etti. Konya’daki Ukrayna Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, şehir tarihinde Slav nüfusunun resmi olarak kayıtlı ilk topluluğu oldu.

Konya’daki Ukrayna Diasporası, Türkiye’deki Ukrayna Büyükelçiliği’ne ülkede yaşayan Ukraynalı toplumun kalkınmasına yardım ve organize ettiği için teşekkür etti.

Ukrayna 14 yaşından büyük çocukları aşılamayı planlıyor

Konya’da yeni tescil edilen Ukrayna Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Alina Parasey Göçer, Türkiye’deki Ukrayna Büyükelçiliği ve yerel yetkililerin yardımıyla resmileşme sürecinin uzun sürmediğini söyledi.

Son 1.5 yılı Konya’da olmak üzere 6 yıldır Türkiye’de yaşayan Göçer

“Derneği kurma fikri, Konya’da yaşayan birçok eğitimli, yaratıcı ve aktif Ukraynalı ile temas kurma sürecinde ortaya çıktı. Böylece böyle bir ekiple işbirliği yapmanın, Ukrayna kültürünü Konya’da yaymanın, Konyalılara geleneklerimizi, tarihimizi tanıtmanın çok ilginç olacağı ortaya çıktı. Derneğin Ukrayna toplumunun bir faaliyet, gelişme ve iletişim merkezi olacağına dair büyük umutlarımız var. Konya’daki tüm Ukraynalıları bize katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

Ukraynalıların yaklaşık yüzde 9’unun maaşı 1000 doların üzerinde

Dernek temelinde, yakın gelecekte Ukrayna’da bir Cumartesi okulu açmayı planlıyorlar. Konya’daki Ukrayna Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye’deki 17. Ukrayna diasporası kuruluşu oldu.

Türkiye’de Adana’da Adana ve Ukrayna Dayanışma, İşbirliği ve Dostluk Kültür ve Eğitim Derneği; Alanya’da Ukrayna-Alanya Dayanışma Derneği; Ankara’da Ankara’da Ukrayna Birliği, Antalya’da Akdeniz Ukraynalılar Derneği, “Ukraynalı Aileler” STK’sı , Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği; Bodrum’da Ege Bölgesi Ukraynalılar Örgütü, “Bodrum Ukraynalılar” STK’sı; Bursa’da Bursa’da Ukraynalılar Derneği, İzmir’de İzmir Ukrayna Dayanışma Birliği, İzmir’de Ukraynalılar Derneği; Kuşadası’nda Kuşadası Ukrayna Kültür Birliği; Marmaris’te Ukrayna Kültür ve Dayanışma Birliği, Samsun’da Karadeniz Ukraynalılar Derneği; İstanbul’da Ukrayna Kültür Derneği ve Ukrayna Karşılıklı Yardımlaşma Derneği bulunmaktadır.

Fotoğraf:  Ukrayna Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com