Türkiye ve Ukrayna’nın Müziği Kiev’de

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Anchorus Çoksesli Korosu ve Khreşçatik Akademik Oda Korosu, 17 Ağustos saat 19:00’da “Vatra Halki – Vatra Folk: Music of Turkey and Ukraine” adlı konserle Ukrayna’da sahne alıyor.

Kiev Bolşevik Kültür Sarayı’nda gerçekleşecek olan konser biletleri 150-200 UAH şeklinde açıklanmıştır.

Konser biletlerini Ovacii, Karabas gibi bilet satış sitelerinden de alabilirsiniz.

Konser açıklamasında şöyle denildi:

Yaz aylarında birçok insan Türkiye’ye gitmek isterken Türkiye’den bir koro Ukrayna’ya geliyor.

17 Ağustos’ta, Türkiye’de ve sınırların ötesinde iyi bilinen ünlü bir Türk vokal korosu olan “Anchorus Çoksesli Korosu” ilk kez Ukrayna’yı ziyaret edecek. Koro, yeteneklerini sergileme ve repertuar seçimi, ses tarzı ve standart olmayan yorumlarıyla çok popüler hale geldi.

«Anchorus Çoksesli Korosu» konser sahnesini, orijinal programları, tiyatro prodüksiyonları, mükemmel sahne becerileri ve eşsiz dramatik tiyatrosu ile tanınan ünlü bir Kiev topluluğu olan «Khreşçatik Akademik Oda Korosu» ile paylaşacak.

Konser, farklı dönem ve tarzlarda iç içe geçmiş müziği, rengarenk Türk müziği ile  akılda kalıcı ve renkli bir Ukrayna şarkısıyla birleştirecek. Avrupa çağdaş müziğinin ve dünyadaki çeşitli şaheserlerin en iyi örnekleri, sizi Türkiye ve Ukrayna’nın kendine özgü canlı melodisiyle birleştiği eşsiz ve fantastik bir dünyaya çekecektir.

Tüm müzikseverler konsere beklenmektedir.

Yapımcı:  Cihan Selçuk, Pavel Strut
Yapım Direktörü: Natalia Begma

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com