Türkiye, Ukrayna’nın An-178 uçağına ilgi duyuyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye, İstanbul’da Teknofest modern teknolojiler fuarında sergilenen ve Ukrayna ile havacılık alanındaki işbirliğinin önemini de gösteren Ukrayna’nın An-178 uçağına ilgi duyduğunu belirtti.

Ukrinform ajansının haberine göre, 21 Eylül’de Ukrayna ve Türkiye İçişleri Bakanları Arsen Avakov ile Süleyman Soylu’nun katıldığı toplantıda Antonov’un An-178 uçağının da görüşüldüğü bildirildi.

Arsen Avakov verdiği demeçte, “İkili görüşmeler yaptık, bugün bir tur daha olacak. Şimdi uçaklarımızı Bakan Soylu’ya sunduk, Türk tarafının bununla ilgileneceğini umuyoruz.” dedi.

Türkiye İçişleri Bakanı An-178 uçağını ziyaretten kısa bir süre sonra izlenimini dile getirdi. “Mükemmel” dedi ve AN-178’den ayrıldı.

Süleyman Soylu “An-178 çok iyi bir uçak. Ek olarak, Mi-17 helikopterlerimiz (Mi-8’in kargo taşıma versiyonu) Ukrayna’da modernize ediliyor, ki bunlardan 6 tanesini zaten aldık. Bu bizim için çok başarılı bir işbirliğinin göstergesi.” dedi.

Buna karşılık, Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın yangınları ortadan kaldırmak için tasarlanan 13 adet An-178 uçağını Devlet Acil Durumlar Bakanlığı ve emniyet müdürlüğü için almayı planladığını belirtti.

Ayrıca bakınız: Ukrayna Meclisi Türkiye ile çifte vergilendirmeyi kaldıran değişiklikleri onayladı

Avakov ayrıca, Türkiye İçişleri Bakanı’nı Ukrayna’ya davet etti.

“Ay sonunda Ukrayna’yı ziyaret edeceğinizi umuyorum. Görmeniz gereken büyük ölçekli gelişmeler olacak. Ek olarak, size Mi-8 helikopterinin yeni modernize edilmiş modellerini göstereceğim. Airbus, Ukrayna İçişleri Bakanlığı için tedarik ettikleri helikopterlerin sunumunu yapacak ”dedi. Buna karşılık Soylu şunları söyledi: “Bu çok ilginç ve dolu dolu bir ziyaret olur, mutlaka geleceğim.”

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com