Türkiye – Ukrayna Ekonomik İlişkilerinde Umutlar Artıyor…

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Kemal Kurnaz, Türkiye-Ukrayna Ekonomik ilişkileri’ni UkrHaber’e değerlendirdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye-Ukrayna İş Forumunda konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Türkiye ile birlikte çalışmak istiyoruz. Türk iş dünyasından sadece bazı dostlarımızla değil, gerçekten iş ortaklarımızla beraber çalışmak istiyoruz. Etkin yatırımcılara birçok alanda yardımcı olacağız. Onlara birçok alanda rekabet avantajı sağlayacak fırsatlar sunacağız” ifadeleri Türk iş dünyasında büyük memnuniyet yarattı.

Ayrıca bakınız: Eko Avrasya Hizmet Ödülleri” Ankara’da Sahiplerini Buldu (Video)

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin samimi ve kararlı ifadelerini değerlendiren Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Kemal Kurnaz, Doğrudan yabancı sermayeli yatırımların artması her iki ülke için ekonomik ve ticari ivmelerin kaynağı olacaktır, vurgusu yaparak, ’’Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında gerçekleştirilen resmi görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefinin 10 milyar dolar olarak belirlenmesi ve akabinde icra edilen Türkiye-Ukrayna İş Forumunda gündeme getirilen umut verici konuşmalar ile Türk iş dünyası büyük bir moral bulmuştur. İki ülke arasındaki ilişkiler Ukrayna’nın bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından bu yana devlet başkanları seviyesinde iyi şekilde ilerlerken, diplomatik ilişkilerimiz de ileri düzeyde tesis edilmiştir. Türkiye-Ukrayna ilişkileri 2011 yılında kurulan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey (YDSK) mekanizmasıyla stratejik ortaklık düzeyine yükseltilmiştir. Ülkeler arası ilişkilerin çok yönlü ve istikrarlı bir şekilde başarıyla devam edeceğine inancımız tamdır” dedi.

Doğrudan yabancı sermayeli yatırımların artması her iki ülke için ekonomik ve ticari ivmelerin kaynağı olacağını belirten Kemal Kurnaz, “İki ülkenin 120 milyonluk toplam nüfusu perspektifinden baktığımızda ülkelerin iç pazarlarda seyreden hızı üzerinde yaratacağı olumlu etkisi çok büyüktür. İkili ilişkiler sadece ticari ve ekonomik açıdan değil, aynı zamanda sosyal ilişkilerde de, ülkelerle dostluk bağlarının daha da pekiştiği ve iş insanları arasındaki karşılıklı anlayışın geliştiği birer yapı olarak ele alırsak bu bakımından da önemi artacaktır. Türkiye – Ukrayna ilişkilerinde yeni bir sayfanın açıldığını da müjdelemek gerekiyor” ifadelerine de yer verdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com