Türkiye kırmızı listede kalmaya devam ediyor; Listeye Almanya ve İngiltere eklendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

24 Aralık 2020’de Ukrayna Sağlık Bakanlığı, kırmızı bölge listesini yeniledi. Türkiye kırmızı listede kalmaya devam ederken ona Almanya ve İngiltere de eklendi. Listede toplamda 45 ülke bulunmaktadır.

Türkiye. Ülke, COVID-19 insidansında bir düşüş kaydetmesine rağmen, insidans oranı hala Ukrayna’dakini aşıyor.

Son 2 hafta içerisinde kırmızı bölge listesinde bulunabilmek için 100 bin nüfus başına 374’ün üzerinde koronavirüs vakasının kayıt altına alınması gerekiyor. İngiltere, Türkiye ve Almanya’da bu rakam sırasıyla 475.5, 467.3 ve 393.9 vakadır.

Geçtiğimiz hafta Ukrayna’nın insidans oranı 100 bin kişi başına 410.9 vaka iken, Türkiye’de bu oran 499.2 vakaya ulaşmıştı. Son 1 haftada her iki ülkede de düşüş olmasına rağmen, Ukrayna’da düşüş daha hızlı olduğu için önceki hafta oransal olarak Türkiye’deki vaka sayısı % 21.5 fazla iken bu hafta % 25’e yükseldi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı İtalya, Bosna Hersek, Ürdün ve Okyanusya’daki Vanuatu ada devletini yeşil bölgeye aldı.

Ukrayna’dan gelen turistlere açık olan Polonya, Rusya, Beyaz Rusya’nın yanı sıra BAE, Dominik Cumhuriyeti, Maldivler, Mısır, Tanzanya hala yeşil listede.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com