Türk yatırımcılar Mariupol’da 8 tesis inşa ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mariupol belediye başkanı Vadim Boyçenko, bir grup Türk yatırımcı adına İsmail Hacıoğlu ile bir işbirliği anlaşması imzaladı. Mariupol Şehri İcra Komitesinin basın servisine göre, yakında şehir bölgesinde sekiz sanayi bölgesi içeren bir sanayi kümelenmesi kurulacak. İki yıl içinde Mariupol’da 1.500 kişiye yeni iş yaratılabilir

Türk yatırımcılar Mariupol'da 8 tesis inşa ediyor

Belediye başkanı yaptığı açıklamada, “İş yaratmamız bizim için önemli, gençliğimizin gelecekte kendinden emin olması ve hayatlarını Mariupol ile ilişkilendirmesi önemlidir.” dedi.

Şehir yürütme komitesi işletmelerin açılmasından sonra, yerel bütçeye 2.5 milyon UAH katkı geleceğini; şehirde ek 1.500 kişilik istihdam yaratılacağını ve bunun sonucunda yıllık ücret fonu yaklaşık 24 milyon UAH olacağını beklemektedir.

İsmail Hacioğlu‘na göre, Mariupol’da asansör, plastik ürünler, LED lambalar, otomotiv bileşenleri ve diğer ürünlerin üretileceği fabrikalar faaliyete geçecek.

Şehir web sitesi mrpl.city , 2018 yılına kadar Mariupol’da 8 tesisin açılacağını, bu tesislerin yatırımlarının ise 50 milyon dolar olacağını açıklıyor.

Asansör fabrikası projesinin başında olan yaklaşık bir yıldır sanayi kümelenmesini koordine eden girişimciy İsmail Hacıoğlu “17 yıldır Mariupol’da yaşıyorum, bunun 16 yılında Ukrayna’da iş yapıyorum. Jitomir bölgesinde bir fabrikam var ve orada işimi genişletebilirim, ancak burada üretim yapmak istedim.” dedi.

Avrupa’ya ihracat yapmak niyetinde olan Hacıoğlu, Marupol’deki üretimle aynı zamanda iç pazara da verileceğini belirterek “Özellikle kentlerdeki yüksek binalardaki asansörlerin yerini alacağız.” dedi.

Kaynak: mariupolnews.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com