Türk yatırımcıdan, Transkarpatya’da katı atık geri dönüşüm tesisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Transkarpatya bölgesel yönetiminde bildirildiğine göre bir Türk yatırımcı tarafından Transkarpatya’da modern teknoloji ve çevre için güvenli bir katı atık geri dönüşüm tesisi kurulması teklif edildi.

“Bölgesel devlet idaresinin başkan yardımcısı Aleksey Getmanenko, Murat Mutluay liderliğindeki EMC ENERGY girişimi heyeti ile bir araya geldi. Bu, Transkarpatya bölgesindeki belediye katı atıklarının işlenmesinde işbirliğiyle ilgili bir toplantı oldu.” denildi.

Heyetin üyeleri, inşaat sürecinden bahsetti: atık ayrıştırma ve geri dönüşüm, modern teknolojiler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Kurulacak sistem insanlar ve çevre için kesinlikle güvenli; yatırım yapan şirket tüm sistemi kuracak; atık depolama sahası bölgeden kiralanacak. Şirket Ukrayna’da kurulacağı için Ukrayna’da vergi ödeyecek ve istihdam yaratacaktır.

Bakınız: Kiev’e 700 Bin Ton Kapasiteli Geri Dönüşüm Tesisi

Getmanenko, özellikle Transkarpatya ve Ujgorod bölgesinin, atıkların toplanması ve geri dönüşümünde yüksek teknolojinin uygulanmasına ciddi bir ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Bölge Devlet İdaresi başkan yardımcısı bölgesel otoritelerin gözönünde bulundurduğu birkaç teklif bulunduğunu, EMC ENERJİ temsilcilerinden, teknoloji ve çalışma şartları hakkında spesifik önerilerini beklediklerini, olumlu olduğu takdirde mümkün olan en kısa sürede işleme konulacağını ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com