Türk Şirketi Odessa Bölgesinde 5 Milyon Dolar Yatırımla Tesis Kuracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa Bölge Devlet İdaresi basın servisinde bildirildiğine göre Türk şirketi “Odessa Hidrolik”, Odessa bölgesinde 200 çalışanlı hidrolik ve pnömatik ekipman, boru ve metal işleme üretimi için yeni bir tesisin açılışına 5 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Delo.ua’nın haberine göre, Şirketin genel müdürü Ahmet Doğu “Üretimin, makine imalat kompleksinin gelişimini doğrudan etkilediği için, bulunduğu ülke için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bugün, fabrikalarımızdan ikisi Türkiye’de faaliyet gösteriyor, dünyanın 40 ülkesine mal ihraç ediyor. Projenin Odessa’da başarılı bir şekilde uygulanmasından umutluyuz. Halihazırda 5-6 yıldır çalıştığımız 20 büyük Ukraynalı işortağımız mevcut.” dedi.

Odessa Bölge Devlet İdaresi Evgenia Volynets’in Uluslararası ve Bölgeler Arası İşbirliği Direktörü Evgenia Volynets “Ekibimiz yatırım seviyesinden bağımsız olarak herhangi bir yabancı yatırımcıyı desteklemeye hazırdır. Elbette, şirketin açılmasıyla ilgili çeşitli sorular ortaya çıkabilir, bu yüzden süreci incelemek ve yasama alanındaki sorunlarda yardım etmek için hazırız” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com