Türk sahil güvenlik gemisi Odessa limanında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk Sahil Güvenlik gemisi, Odessa Deniz Limanı’nın ulaştı. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı, resmi olmayan “dostça” ziyaretin 16 Eylül’e kadar süreceğini bildirdi.

Balaklava Deniz Muhafızlarının botu eşliğindeki Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı TCSG 303 gemisi, 14 Eylül sabahı Odessa limanına girdi. Basın servisi, bunun gayriresmi dostane bir ziyaret olduğunu kaydetti. Ziyaret sırasında Türk deniz sınır muhafızları, Ukrayna’dan meslektaşlarıyla görüşecek ve deneyim alışverişinde bulunacak. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı, denizcilerin Odessa’nın her iki ülkenin tarihi ile ilgili kültürel ve tarihi yerlerini de ziyaret edeceklerini ekledi.

TCSG 303, Türk sınır muhafızları tarafından gemilere gemilere eşlik etmek için kullanılıyor. Tekne 35 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve maksimum 42 knot hıza sahip.

Resmi olmayan ziyaret 16 Eylül’e kadar sürecek. Ağustos ayında “Grigory Kuropyatnikov” gemisi İstanbul’u ziyaret etmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version