Türk Sahil Güvenlik gemisi eğitim amacıyla Odessa’da

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakanlığı ve Devlet Sınır Muhafızları arasında yapılan önceki toplantılarda dostane ziyaretler konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Bu, Türkiye’nin sahil güvenlik gemisinin Odessa’ya geldiği ilk sefer, ancak Ukrayna’ya yapılan ilk sefer değil. 2012 yılına kadar Ukrayna ve Türkiye sahil güvenlik gemilerinin karşılıklı ziyaretlerini için oldukça aktif bir uygulama vardı, ancak hepsi Kırım üssündeydi.

Devlet Sınır Hizmetinin Deniz Güvenliği Servisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın uzun süredir devam eden ilişkileri bulunmaktadır. 2014 yılına kadar, Sahil Güvenlik Eğitim Merkezinde her yıl 15 kişiye kadar eğitim verilmiş ve mezun edilmiştir. Ukrayna’daki 2014 olaylarından sonra, işbirliği bir süre askıya alındı, ancak 2017’den beri yılda 7-9 uzman, bu yıl ise 9 denizci eğitildi. Deniz Güvenliği Eğitim Merkezi için bir uzatma programı da geliştirilmektedir.

Ayrıca bakınız: Büyükelçi Güldere, Ukrayna Devlet Sınır Güvenlik Servisi Başkanı İle Görüştü

Mürettebatın yanı sıra, Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan çeşitli kademelerde subaylar da gemi ile geldi.

Bu sefer, ziyaret programı deneyim alışverişi, seyir ve seyir ekipmanlarının kullanımı, denizde ortak manevra yapma, arama ve kurtarma operasyonlarını içermektedir. Türk Gemisi, Balaklava MoD teknesi ile birlikte, pratik eğitimi için birlikte denize açılacaktır.

Kaynak: dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com