Türk Masalları Günü Etkinliği Kiev’de yoğun katılım ile gerçekleşti.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk masallarının büyülü dünyasına girmek isteyenlerin katıldığı Türk Masalları Günü Etkinliği 10 Eylül Salı günü saat 14.00’da Kiev Milli Dilbilim Üniversitesi’nde gerçekleşti.

T.C. Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere’nin kıymetli Eşi Seda Güldere hanımın da katılımıyla gerçekleşen program EkoAvrasya Ukrayna Derneği ve Türk Hava Yolları desteği ile Kiev Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edildi. Ukrayna’da yaşayan Türklerin yanısıra Kiev Milli Dilbilim Üniversitesi Türkçe Bölümü öğrencileri ile Doğu Dilleri Lisesi Türkçe bölümleri ilk kısım öğrencileri dinleyiciler arasında yerlerini aldılar.

Masalcı Beyza Akyüz , büyüleyici masal anlatımı ve kendisine eşlik eden akordiyonla yarattığı ortamla katılımcıları masalın içine çekti. Müziklerin, çiçeklerin ve kahve çekirdeklerinin paylaşıldığı bu keyifli masal dünyası konukları çok mutlu etti. Fotoğraflar çekildi ve programın sonunda masal dinletisine katılan öğrencilere ve konuklara Türk yemeklerinden, tatlı ve içeceklerden oluşan bir kokteyl sunuldu.

Etkinlikten seçilen fotoğraflar yüksek çözünürlükle şuraya yüklenmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com