Türk işadamı Dinyeper’da bir otel yapacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye’den bir işadamı olan Abdurrahman Kamiloğlu, Dinyeper’da kendi içinde parkı da olan bir otel inşa etmeyi planlıyor.

Bu bilgi, Kamiloğlu’nun, kentin Katedral Bölgesi’ndeki Sevastopol Yokuşu’nda bir otel tasarlama ve inşa etme izni için başvurduğu Dinyeper Kent Konseyi Yürütme Komitesi projesinden paylaşıldı.

Abdurrahman Kamiloğlu, kendisinin de direktör olduğu Bugato inşaat şirketinin sahibidir. 2017’de, aynı adreste üzerinde konut olmayan binaların olduğu bir arsa kiraladı. Yürütme komitesi üyeleri uygulamayı desteklerse, Türk işadamı, diğer şeylerin yanı sıra, Dinyeper’ın bütçesine de bir katkı payı ödemekle yükümlü olacak.

Ayrıca, işadamı, otel ve otopark yapımını şehir hükümetiyle birlikte tasarlamak ve koordine etmek, kamu hizmetleri ve çevre düzenlemelerini sürdürmekle yükümlü olacak.

Kaynak: 49000.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com