Türk Hava Yolları, Harkov’dan düzenli uçuş sayısını 14’e çıkarmayı planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk Hava Yolları, 2022 yılı Nisan ayına kadar Harkov’dan düzenli uçuş sayısını 9’dan 14’e çıkarmayı planlıyor.

Harkov Kent Konseyi’nin basın servisine göre, bu, Türk Hava Yolları Doğu Avrupa ve Balkanlar Satış Başkan Yardımcısı Fuat Fırat tarafından belediye başkanı Igor Terekhov ile yaptığı görüşme sırasında belirtildi.

Çocuklar Ukrayna’dan yanlarında bir yetişkin olmadan hangi havayolları ile uçabilir?

Fırat “Hem havalimanından hem de şehir altyapısından çok memnunuz. Uçuşlarımıza yoğun talep var, bu nedenle Nisan ayına kadar sayılarını haftada 9’dan 14’e çıkarmak istiyoruz. Bunun size turist akışını artıracağına eminiz. Her turistin en az zaman kaybıyla Harkov’a uçabilmesi için Harkov’u tüm kıtalarla birleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Buna karşılık Terekhov, şehir yetkililerinin Harkov’un turizm altyapısının geliştirilmesiyle ilgilendiğini kaydetti: “şehir, Harkov’un turistik çekiciliğini artırmaya yönelik birçok altyapı, eğitim ve kültürel proje uyguluyor.” diyerek “Türk Hava Yolları ile çok eskilere dayanan bir dostluğumuz var. Birçok Harkov sakini şirketinizin hizmetlerinden yararlanıyor. Harkov’a özellikle Türkiye’den daha fazla turistin gelmesiyle ilgileniyoruz, bu nedenle her zaman işbirliğine açığız.” diye ekledi.

Ukrayna ulusal havayolu kuruyor, detaylar Havacılık ve Turizm Forumu’nda açıklandı

Türk Hava Yolları, dünyanın 120 ülkesine Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika’da 302 noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Şirket, 30 Mart 2017’de Harkov’a uçuşlara başladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com