Türk Dışişleri Bakanlığı’nın Kırım Açıklaması: “Hukuka Aykırı”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türk Dışişleri Bakanlığı, “Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyetinin, beş yıl önce bugün (16 Mart) düzenlenen gayrimeşru bir referanduma dayanarak, Rusya Federasyonu tarafından uluslararası hukuka aykırı şekilde ilhak edildiğini” belirtti.
Bakanlık, bu eylem neticesinde meydana gelen fiili durumu tanımadıklarını yineleyerek Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verilen desteği teyit edildiğini vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bu vesileyle, bu eylem neticesinde meydana gelen fiili durumu tanımadığımızı yineliyor ve Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiğimiz desteği teyit ediyoruz. Kırım’ın yerli halkı olan Kırım Tatar Türklerinin durumu bizim için öncelikli yerini korumaya devam etmektedir. Türkiye, Kırım Tatarlarını tarihi vatanları Kırım’da, kendi kimliklerini muhafaza ederek, güven ve huzur içinde yaşamalarını teminen desteklemeyi sürdürecektir” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com