Türk çağdaş sanat sergisi 17 Şubat’ta Kiev’de

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de yer alan Ukrayna Milli Sanat Akademisi Modern Sanat Araştırmaları Enstitüsü sergi salonunda 17 Şubat – 15 Mart 2020 tarihleri arasında Türk çağdaş sanatının bir çıkarması olacak.

Açılış: 17 Şubat 2020, Pazartesi
Saat: 18.00:21.00
Yer: Yevhena Konovaltsia, 18Д, Kiev

Türkiye’den 26 sanatçının yer alacağı serginin küratörlüğünü üstlenen Bedri Baykam, aynı zamanda 2018’den beri “Ukrayna Güzel Sanatlar Akademisi”nin resmi üyesidir.

Sergi 1951 ve 1988 yılları arasında doğan ve üç jenerasyonu kapsayan Türk sanatçıların eserlerini içeriyor. Bağımsız olarak üretilmiş bu çalışmalar, Türk çağdaş sanatının 1980 sonrasında gelişen zengin teknik ve farklı stil varyasyonlarını gözler önüne sermektedir.

Direktörlüğünü Viktor Sidorenko’nun yaptığı “Ukrayna Milli Sanat Akademisi Modern Sanat Araştırmaları Enstitüsü” ve Kiev’deki “Ukrayna Milli Sanat Akademisi” ile Bedri Baykam/Piramid Sanat arasında süregelen karşılıklı sergi anlaşmaları doğrultusunda, Baykam’ın Ukrayna Milli Sanat Akademisi’de Mart 2018’de açtığı “Son 10 Yılda Bedri Baykam” sergisinin ardından, Valentin Popov/Drew Altizer ve Viktor Sidorenko’nun İstanbul Bienali’ne paralel olarak açtıkları “Bilinçsizliğin Hafızası” sergisi Eylül 2019’da Piramid Sanat’ta yer aldı.

Piramid Sanat’ın 1.5 yılık çalışması ve hazırlığının ardından, sıra önümüzdeki hafta Kiev’de açılacak olan Türkiye’den Çağdaş Sanat sergisine geldi. Bu serginin ardından da sıra önümüzdeki süreçte Piramid Sanat’ta açılması beklenen “Ukrayna’dan Çağdaş Sanat” sergisi bulunuyor.

Sergi için yayınlanan 144 sayfalık katalog, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ukrayna Milli Sanat Akademisi Modern Sanat Araştırmaları Enstitüsü direktörü Viktor Sidorenko, sanat eleştirmeni/akademisyen Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve serginin küratörü Bedri Baykam’ın sunuş yazılarını içeriyor.

Türkiye’den 30 kadar sanatçı, gazeteci ve organizasyon ekibinin bizzat katılacağı sergi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hitay Vakfı, Piramid Sanat, Nart ve Godiva’nın destekleriyle 15 Mart tarihine kadar görülebilecek.

Bilgi İçin:
Anastasia Gonçarenko
+380 (97) 705 75 38

Sergi Katılımcıları:

Haluk AkakçeBahri GençŞükran Moral
Ertuğrul AkyüzDeniz Gökduman Ahmet Oran
Refik Anadol Genco GülanMehmet Özenbaş
Suzan BatuHorasanBünyamin Özgültekin
Bedri BaykamHayal İncedoğan Ardan Özmenoğlu
BubiMustafa KaryağdıBarış Sarıbaş
Taner CeylanSerhat Kiraz Yusuf Taktak
Server DemirtaşSeydi Murat Koç Varol Topaç
Koray Erkaya Mehmet Yılmaz

Serginin yapılacağı salonun konumu:

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com