Türk Aksoy Ventures, Ukrayna’daki enerji işletmelerinin ve altyapı projeleri ile ilgileniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin Türkiye ziyareti sırasında Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanlığı heyeti, Aksoy Ventures CEO’su Batu Aksoy ile bir araya geldi. Aksoy Ventures enerji işletmelerinin özelleştirilmesi ve altyapı projelerinin uygulanmasıyla ilgileniyor.

bayrak türkiye ukrayna

Cumhurbaşkanlığı’nın Facebook sayfasında bildirildiği üzere Aksoy Ventures, elektrik üretimi, yakıt dağıtımı ve endüstriyel inşaat alanlarında faaliyet gösteriyor ve Ukrayna’daki enerji işletmelerinin özelleştirilmesi ve altyapı tesislerinin uygulanmasıyla ilgileniyor.

Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Igor Petraşko.“Ukrayna, Türk yatırımlarının daha da büyümesi ve kamu-özel ortaklığı bağlamında altyapı dahil ortak projelerin uygulanmasıyla ilgileniyor. Yakın gelecekte, devlet için öncelikli yatırım projelerinin bir listesi onaylanacak. Özellikle kamu-özel ortaklık projelerini içerecek. Buna ek olarak, Ukrayna’da yeni bir yasama platformu oluşturuluyor: Bu, Ukrayna’nın yatırımcılar için çekiciliğini önemli ölçüde artıracak olan bir yasa tasarısıdır.” dedi.

Buna karşılık Başkan Zelenskiy, bu tür toplantıları daha sonraya ertelememek gerektiğini vurgulayarak “Fırsat olursa hafta sonu da yatırımları çekmek adına daha hızlı hareket etmek için ayrıntıları tartışarak görüşeceğiz. Türk iş dünyası kalitesini uluslararası arenada kanıtladı.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com