Turistler için en cazip ülkeler arasında Ukrayna’nın yeri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya Ekonomik Forumu raporuna göre Ukrayna, Seyahat ve Turizm Rekabet Edebilirliği Endeksi’ndeki pozisyonu 10 sıra daha arttırarak 78. sırada yer aldı. Rapora göre, Ukrayna 7 üzerinden 3.7 puan aldı.

Özellikle, ülke istikrara kavuştuğundan beri, Ukrayna‘nın konumu genel olarak yükselmeye başlamıştır. Ukrayna’nın endeksteki yeri: iş ortamında 103, güvenlikte 107, uluslararası açıklıkta 55 , altyapıda 73, ucuzlukta 19,  çevresel sürdürülebilirlikte 114, hava taşımacılığı altyapısında 71, kara ve liman altyapılarında 77, turistik altyapıda 65, doğal kaynaklarda 116, kültürel kaynaklar ve iş seyahatlerinde 55, doğal ve kültürel kaynaklarda 89, sağlık ve hijyende 11, insan kaynakları ve işçi pazarında 48. sıra şeklinde olmuştur.

Genel indekste  İspanya ilk sırada yer aldı. Fransa 5.4 puan, Almanya 5.4 puan, Japonya 5.4 puan ve Amerika Birleşik Devletleri 5.3 puan aldı.

Ayrıca bakınız: Zelenskiy Sağlık Turizmini Teşvik İçin Bir Çok Ülkeye Vizenin Kaldırılmasını İstiyor

Seyahat etmesi en zor ülke ise 2.4 puanla Yemen oldu. Çad 2,5 puan ve Liberya 2,6 puan yine sonlarda kaldı.

Seyahat ve Turizm Rekabet Edebilirlik Endeksi 2019, özellikle ülkelerin iş ortamı, güvenliği, fiyatları ve altyapısını içeren 15 faktör üzerinden hesaplanmıştır. 140 ülkeyi kapsayan derecelendirme her iki yılda bir yayınlanmaktadır.

2018’de Ukrayna’daki turist sayısının önceki yıla göre bir buçuk kattan fazla artmıştı. Bakanlar Kurulu’na göre, geçen yıl tur operatörleri ve seyahat acenteleri 4 milyon 557 bin kişiye hizmet verdi.

Türkiye ise 4.2 puanla 43. sırada yer aldı. Raporu incelemek isterseniz: https://www.weforum.org/reports/the-travel-tourism-competitiveness-report-2019

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com