Trenle seyahat artışa geçti. Ukraynalıların en çok tercih ettiği hatlar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bu yılın Ocak-Haziran döneminde, 19 milyon 520 bin tren bileti satıldı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminden 1.5 kat yüksek olmasına rağmen, satışlar halen kriz öncesi döneme ulaşamadı.

Özellikle Haziran ayında Ukraynalılar 3.39 milyon bilet satın aldı. Bu, satışların 886 bin adet olduğu 2020’nin aynı dönemine ilişkin göstergelerden birkaç kat daha yüksek. Aynı zamanda, Ukrzaliznytsia’dan alınan verilere göre, mevcut rakam Haziran 2019’da satılan bilet sayısından halâ %40 daha düşük.

Bu yıl Ukraynalılar arasında en popüler destinasyon “Kiev – Ivano-Frankovsk” rotası oldu. 2019’da beşinci sırada bulunan hat, geçen sene ilk beşe bile girememişti..

2021’in ilk yarısındaki en popüler beş destinasyon şöyle görünüyor:

  • Kiev – Ivano-Frankovsk – satın alınan toplam biletlerin %15’i;
  • Kiev – Lviv – %14;
  • Dnipro – Kiev – %14;
  • Lviv – Kiev – %12;
  • Kiev – Harkov – %11.

Çoğu zaman Ukraynalılar Çarşamba ve Perşembe günleri tren bileti satın alırken, en popüler koltuk numaraları 13 ila 18 olarak tercih edilmektedir. Vagon numarası olarak ise 3 ve 4.

ukrhaber.com

Kiev’de dolandırıcılar sahte bir kripto borsası kurarak 250 milyon UAH kazandı (video)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com