Transkarpatya Forumu: Ukrayna’da yeni araba fabrikaları açılabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Transkarpatyan otomobil kümelenmesi tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna’da yabancı yatırımcıların yardımı ile yeni otomobil fabrikaları açılabilir.

Ukrayna otomotiv endüstrisinde yatırım çekmenin gerekliliği Ujgorod yakınlarındaki Eurocar tesisindeki bir dizi iş forumunda tartışıldı. Forumlara, Transkarpatya’daki önemli işletmelerinin yönetileri ve yabancı yatırımcılar katıldı.

Forum katılımcıları, sanayideki ve ekonomideki mevcut durumu, Transkarpatya bölgesindeki mevcut işletmelerin daha da gelişmesi için olasılık ve koşulları tartıştılar.

Bakınız: Ukrayna’da otomobil üretimi bu ay % 40’tan fazla arttı

2001’den 2005’e kadar Transkarpatya’da yabancı yatırımcılar için avantajlı ve ayrıcalıklı olan özel bir ekonomik bölge vardı. Transkarpatya bölgesine bu dönemde birçok yabancı şirket geldi. Ancak 2005’ten bu yana hiçbir faydası yok ve bu nedenle Transkarpatya işletmeleri büyük bir sanayi kümelenmesi altında birleşmeye başladı.

Transkarpatya otomobil kümelenmesi, Ukrayna’nın yeni bir yatırım modelini temsil ediyor. Bu, Ukrayna otomotiv endüstrisinin gelişimine ve yeni otomobil fabrikalarının kurulması konusunda katkıda bulunacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com