Transfast uluslararası ödeme sistemi Ukrayna’ya girdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Mekez Bankası (NBU) basın servisinden bildirildiğine göre, NBU, Transfast uluslararası ödeme sisteminin Ukrayna’da faaliyette bulunması için şartları ve prosedürü üzerinde anlaşmaya karar verdi.

Açıklamada, “Ukrayna pazarına yeni bir ödeme sisteminin gelmesi, Ukrayna’nın yatırımcılar için çekiciliğini ve umutlarını doğruladı, finansal hizmetlerin kalitesini ve Ukrayna’daki ödeme sistemleri pazarının gelişiminde yeni bir ivme kazandırdı.” denildi.

Transfast uluslararası ödeme sistemi, Ukrayna’da yerleşik olmayan 8. ödeme organizasyonu olmuştur.

Transfast Uluslararası Ödeme Sistemi New York merkezli bir küresel para transfer sistemidir. 125’ten fazla ülkede (Asya, Avrupa, Afrika, ABD, Kanada, Hindistan ve Avustralya bölgelerinde) para transferi hizmeti vermektedir ve dünya genelinde 300’den fazla iş ortağı bulunmaktadır.

2019 yılının 9 ayı boyunca Ukrayna’da yaklaşık 140 milyar UAH (5.3 milyar dolar) transfer edilmiştir. Bu, 2018’deki aynı döneme göre üçte birden (% 35’in üzerinde) daha fazladır.

Ayrıca, 2019’un ilk yarısında, yurtdışında çalışan işçiler Ukrayna’ya 5.54 milyar dolar aktarmıştır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com