Trafik Kuralı İhlallerine 11 Ayda 1 Milyar Grivna Ceza

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Polisi, trafik kurallarını ihlal edenler için yılın başından itibaren kaç para ceza yazıldığını açıkladı.

Finance.ua‘nın haberinde, 2018 yılının 11 ayında, trafik kurallarının ihlali için toplam 1 milyar 77 milyon grivna para cezası kesildiği kaydedildi.

Ukrayna Ulusal Polisi Genel Sekreter Yardımcısı Konstantin Bushuev’in dile getirdiği istatistiklerde, bu miktarın 538 milyon grivnasını sürüş sırasında alkollü yakalanlar için kesilen para cezaları oluşturmaktadır.

Ekim ayında bakanlar kurulunun karayolu trafik suçlarını gidermek için kullanılabilecek ve ihlalcileri adalete teslim etmek için delil olarak kullanılabilecek cihazların listesini genişlettiğini de hatırlamak gerekiyor.

Buna göre otomatik olarak trafik kuralları ihlallerinde konum ve zamanı da dikkate alarak fotoğraf ve video kaydı alan cihazlar kullanılıyor. 

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com

Exit mobile version