Tkaçenko: Ukrayna medyasında Rus etkisi devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kültür Bakanı Aleksander Tkaçenko, Ukrayna medyasında Rus etkisinin halâ devam ettiğini ve bu bağlamda, dezenformasyonla mücadele için merkezler oluşturma meselesinin gündem haline geldiğini belirtti.

Kültür Bakanı Aleksander Tkaçenko RBC-Ukrayna ile yaptığı röportajda şu anda bazı bölgelerde Rus medyasının çeşitli platformlar aracılığıyla Ukrayna halkı arasında oldukça fazla etkiye sahip olduğunu belirterek;

“Rus gündemi, ne yazık ki, prensip olarak, medyamız tarafından sık sık benimseniyor. Çünkü bacakların nerelerde olduğuna dair yeterli bir analiz yok. Aslında, dezenformasyonla mücadele merkezleri sorusu bu yüzden önemli hale geldi. Bazı sahtekârlıkların ortaya çıkması gerekmektedir.” dedi.

Acil olan sorulardan birinin, Ukrayna’da bulunan Kremlin medyasına doğrudan karşı çıkmanın nasıl mümkün olacağını belirten Tkaçenko “Ülkemizde çeşitli platformlarda ve oldukça büyük bir hacimde yer alan Ukrayna medyası değil, doğrudan Rusça. Bu konu daha acil.” dedi.

Medvedçuk kanallarıyla ilgili kararın istisnai olduğunu belirten bakan “Diğer kanallarla ilgili olarak bu tür yaptırımları sürdürmek için önemli bir gerekçe görmüyorum. Hukuk alanında hareket etmek önemlidir, bu nedenle medya yasası önemlidir.” dedi. Ukrayna’daki Newsone, 112 Kanal ve ZIK televizyon kanallarının ise henüz kapatılmayacağını ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com