Timoşenko: Yerel yönetim temsilcileri Ukrayna’daki kumar mafyasını durdurmalıdır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tüm Ukraynalılar Birliği “Anavatan” Partisi (Batkivşçina) lideri Yulia Timoşenko yerel hükümet temsilcilerine kendi topraklarında kumar sektörünün çalışması konusunda yasak kararları alması çağrısında bulundu.

Yulia Timoşenko

Siyasi parti tarafından yapılan açıklamada “Bölgede kumar yasaklamak için Batkivşçina Partisi inisiyatifinde Zaporijya bölge konseyi başarılı bir karar almıştır.” denilerek Zaporijya’da alınan karar örnek gösterildi.

Timoşenko “Bugün, Zaporijya parti örgütünden Vladislav Kutsenko ve ekibinin tamamı bir inisiyatifle ortaya çıktı ve yerel özyönetim organı tarafından yönetilen Zaporijya bölgesel konseyi, bölgeyi kumar işinden kurtarmaya karar verdi.” dedi.

Batkivşçina lideri Ukrayna’da yerel özyönetim yasasının, konseylere kumar mafyasına direnmek de dahil olmak üzere merkezi hükümetin etik dışı kararlarını durdurma yetkisi verdiğini vurguladı.

Timoşenko yerel yönetimlere ve bölge konseyinde görev yapanlara seslenerek “Şimdi tüm yerel otoritelerin tüm yetkililerine itiraz etmek istiyorum: köylerin, kasabaların, şehir konseylerinin, bölgesel konseylerin birleşik bölgesel topluluklarının yetkililerine. Biraraya gelerek, bölgenizin kumar işinden uzak olmasını sağlayacak kararlarını almaya başlamanızı tavsiye ediyorum. Yerleşimlerinizi, çocukları ve tüm geleceğimizi koruyun.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com