Timoşenko: Toprak yasasının yürürlüğe girmemesini sağlamak için savaşacağız

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tüm Ukraynalılar Birliği “Anavatan” partisi, Ukrayna Parlamentosu ve Cumhurbaşkanlığı yönetmeliklere aykırı olarak kabul edilen arazi piyasası yasasını iptal etmeye çağırdığını, aksi takdirde bu karara katılan herkesi sorumlu tutacağını belirtti.

“Anavatan” partisi başkanı Yulia Timoşenko “1+1” kanalında bu konuda bir açıklamada bulundu:

“Oylama sırasında, küresel finans şirketleri için gerçekten çalışan ekipleri ve fraksiyonları açıkça gördük; Maalesef parlamentonun Ukraynalılar tarafından değil, Ukrayna’nın kontrolünü ele geçirdiğini hisseden küresel finansal spekülatörler tarafından yönetildiğini gördük. Ama biz sadece bu şekilde bırakmayacağız, cumhurbaşkanı tarafından imzalanacak olan arazi satış yasası işe yaramayacak: Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.

Timoşenko, Anavatan partisi olarak, toprak yasasının yürürlüğe girmemesini sağlamak için tüm yasal yöntemleri kullanarak mücadele edeceklerini vurguladı.

Timoşenko “Anavatan” partisi, cumhurbaşkanı tarafından toprak yasasının imzalanmasını durduran bir taslak karar sunmuş, eğer başkan imzalarsa, ekibimiz Anayasa Mahkemesine başvuruya hazırdır; bu dolandırıcılığa katılan herkese karşı Anayasa Mahkemesi’nde itirazda bulunacağız. Arazileri halka iade edeceğiz ve kanunun kabul edilmesiyle ilgisi olanlar Ceza Kanunu’na göre sorumlu olacak.” diye ekledi.

  • Ukrayna’daki Verkhovna Rada’da yasanın kabulü için 259 milletvekili oy kullandı.
  • Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, arazi piyasası yasasının kabul edilmesinin ekonominin, çiftçiliğin ve tarım sektörünün gelişimi için önemli bir itici güç olduğunu söyledi.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com