The Washington Post: Rusya, Ukrayna’ya taarruz için 175 bin asker hazırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD istihbaratına göre, Rusya, Ukrayna’ya 175,000 askerin katılımıyla büyük bir askeri saldırı planlıyor.

Washington Post tarafından bildirildiğine göre ABD istihbaratı, Kremlin’in birden fazla cephede Ukrayna’ya karşı bir saldırı planladığını keşfetti.

The Washington Post tarafından elde edilen ve uydu fotoğraflarını da içeren bir Amerikan istihbarat belgesi, Rus birliklerinin dört noktada yığıldığını gösteriyor. Belgeye göre, şu anda 50 muharebe taktik grubu ile yakın zamanda getirilen tanklar ve topçular bölgeye konuşlandırıldı.

Ukrayna Parlamentosu 2022 bütçesini onayladı. Neler var?

Gazetede yazıldığına göre isminin açıklanmaması koşuluyla görüşmek üzere konuşan bir yönetim yetkilisi, “Rus planları, 2022’nin başlarında, Rusya’nın geçtiğimiz baharda Ukrayna sınırlarına yakın ani tatbikatı sırasında gördüğümüzün iki katı bir kuvvet ölçeğiyle Ukrayna’ya karşı bir askeri saldırı çağrısında bulunuyor. Planlar, zırh, topçu ve teçhizat ile birlikte tahmini 175.000 personel ile 100 tabur taktik grubunun kapsamlı hareketini içeriyor.” dedi.

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rusya’nın Ukrayna sınırları ve işgal altındaki topraklara 94 binden fazla asker gönderdiğini söyledi. Ukrayna tarafı, Rusya’nın büyük olasılıkla Ocak ayının sonunda gerçekleşebilecek yeni bir saldırı olasılığını düşünüyor.

Ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus kuvvetlerinin sınırda önemli, olağandışı yoğunluğunun endişe verici olduğunu, çünkü buna artan söylemlerin eşlik ettiğini söyledi.

Stoltenberg, Rusya’yı şeffaf olmaya, gerilimi düşürmeye ve dağıtmaya çağırdı. Ukrayna’ya yönelik saldırganlığın Rusya’ya pahalıya mal olacağını belirterek ciddi siyasi ve ekonomik sonuçları konusunda uyardı.

Ukrayna, yeni bir mali destek paketi için AB’ye başvurdu

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com