Ternopol’de 20 sağlık çalışanında koronavirüs enfeksiyonu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ternopol Bölge Konseyi Başkanı Vladimir Danilyuk tarafından yapılan açıklamaya göre Ternopol bölgesinde, 153 sağlık çalışanı kontrol edildi ve 20 sağlık çalışanında koronavirüs enfeksiyonu tespit edildi.

Danilyuk’a göre, bölgede onaylanmış 35 vaka var ve 18’i sağlık çalışanı. Şu ana kadar 153 sağlık çalışanında koronavirüs enfeksiyonu olup olmadığı kontrol edildi.

Başlangıçta yanlış bir algoritma kullanıldı. Eğer hastalarda A veya B grubu grip varsabiz koronavirüs varlığını dışladık. Hastanemizin bir çalışanında A grubu virüs ve koronavirüs tespit edildi. Bu nedenle, böyle üzücü bir resim ortaya çıktı.” denildi.

Vladimir Danilyuk

Daha önce Vinnitsa’da Podolsk bölgesel onkoloji merkezi doktorunun koronavirüs ile enfekte olduğu bildirildi. Tesis şu anda kapalı ve bulaşıcı hastalık uzmanları yerel hastanelerde çalışıyor. Onkoloji merkezi bölgesi kolluk kuvvetleri tarafından korunmaktadır.

Kaynak: rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com