Ternopol bölgesinde bir rahip koronavirüsten öldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Geraşçenko tarafından verilen bilgiye göre 6 Nisan sabahı, Ternopol bölgesinde COVID-19 teşhisi konulan ilk hasta olan rahip Oleg Vinnitskiy öldü.

Yetkiliye göre Peder Oleg, enfekte olduğunu bilmeden, dini törenler düzenlediğini, bir cenaze törenine katıldığını ve cemaatle konuştuğunu belirtmişti.

Teşhis konulmadan önce yaklaşık 500 kişiyle iletişim kurduğu düşünülmektedir.

Anton Geraşçenko “Bugün Ternopol bölgesi Ukrayna’daki salgının merkez üslerinden biri. Bugün 160 teyit edilmiş koronavirüs vakası bulunmaktadır. Oleg Vinnitskiy’nin akrabalarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Hiçbir şeyden suçlu değildi. O kadar tehlikeli bir hastalığa yakalandığını bilmiyordu. Koronavirüs, bu örnek bize, din adamlarının da, doktorlar, polisler, sınır muhafızları, süpermarketlerdeki ve eczanelerdeki kasiyerler ile birlikte virüse yakalanma riskinin en yüksek grupta olduğunu göstermektedir.” diye iletti.

Bildirildiğine göre 25 Mart’ta 1963 doğumlu bir kişi, muhtemelen 9 Mart’ta düzenlenen bir cenaze töreninde enfekte olmuş rahip tarafından bulaştırılma sonucund ölmüştü.

Tanıklara göre, düzenlenen törene yaklaşık 70 kişi katılmıştı.

Epidemiyolojik soruşturma sırasında, Mart başından beri, papazın çeşitli dini törenler sırasında 500 kişiyle temas ettiği ortaya çıktı.

Enfekte olmuş papaz Ternopol Klinik Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde yatıyordu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com