Tarım Arazisi Piyasasında Kira Fiyatlarının Yükseleceği Beklentisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ekonomik Strateji Merkezi Yardımcısı İcra Direktörü Dmitry Yablonovskii tarafından ifade edildiğine göre tarım arazilerinin satışında moratoryumun kaldırılması, kiralama fiyatlarını ve kırsal bölge sakinlerinin gelirlerini artıracaktır.

Finance.ua’nın haberine göre, Yablonovskii “Arazi kira fiyatları (arazi piyasasının açılması durumunda) artacak ve piyasa seviyesine yaklaşacaktır. Kira ve satış fiyatları birbiriyle bağlantılıdır. Eğer satış piyasası yoksa, kira bedeli düşük kalmaktadır. Bu olursa arazilerini kiralayan büyükanne veya büyükbabalarımız daha fazla para alacaklar.” dedi.

Eğer hisse sahipleriyle kira uzlaşması daha yüksek fiyatlardan olduğunda bir bütün olarak kırsalın gelişmesini katkıda bulunacaktır.

Tarım arazilerinin satışına ilişkin yasağın 2001 yılında getirildiğini ve 2002’den bu yana, moratoryumun arazi pazarının altyapısını oluşturmak için geçici bir önlem olarak uzatıldığını hatırlamak gerekiyor. O zamandan beri, moratoryum yıllık olarak uzatıldı. En son moratoryumun uzatılmasıyla ilgili yasa, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından Şubat 2019’da imzalandı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com