Tahliye edilen Ukraynalıların karantina ihtimali olan şehirlerde protestolar (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv, Vinniki bölgesinde, Wuhan’dan (Çin) koronavirüs sebebiyle tahliye edilen Ukraynalıların hastanelerine gelmesine karşı bölge insanları tarafından eylemler başladı.

Rbc.ua’nın verdiği habere göre, Lviv Bölgesel Devlet İdaresi, bu hastaneye dayanarak, koronavirüs hastalarının hastaneye yatışına hazır olma konusunda tıbbi tatbikat yapıldığını bildirdiler. Kurumun genel müdürü Maxim Prikupenko’ya göre, tatbikatlar hakkında bilgi 19 Şubat sabahı geldi. Aynı zamanda, Çin‘den gelenlerin Vinniki’de yatırılacağına dair söylentileri reddetti.

Ayrıca Ternopol bölgesinde de protestolar devam ediyor. Özellikle, bugün bölgesel konseyin olağanüstü oturumunda Wuhan‘dan tahliye edilen Ukraynalıların Medobory sanatoryumuna yerleştirilmesine karşı çıktılar. Sanatoryum ekibinin hastane karantinaya alınırsa işe gitmeyi reddettiği de bildirildi.

Bugün Rivne Bölgesel Devlet İdaresi de Çin’den tahliye Ukraynalıları kabul etmeyi reddetti

Sadece Odessa Bölge Devlet İdaresi, koronavirüs ile ilgili bir dizi ek önlem alındığını onayladı. Bölge Devlet İdaresi Başkanı Maxim Kutsoy‘a göre, Odessa Bulaşıcı Hastalık Hastanesi insanları 65 yatak bulunan 20 odaya yerleştirmeye hazır. Ayrıca, İzmail Hastanesi de ek bir hastane düzeni kurmaya hazırdır.

Not, bugün itibariyle, Ukrayna’da tek bir koronavirüs vakası kaydedilmemiştir .

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com